Producties

Blasenkopf Sonatine

Deze EP bestaat uit twee nummers die ik heb gecomponeerd waarbij ik alleen analoge instrumenten heb gebruikt. Daarbij heb ik in gedachten gehouden dat de muziek niet perfect moet klinken. Mijn eigen ervaring met een live-orkest (Last Dollar Big Band) was dat er vele repetities nodig zijn om een hoge kwaliteit te behalen en dat het optreden toch nooit helemaal perfect klinkt. Dat ‘natuurgetrouwe’ heb ik ook in deze twee nummers willen behouden.

De titel van de EP: ‘Blazenkopf Sonatine’ is zoals je ziet Duits. Zo ook de titels van de twee nummers. De reden hiervoor is dat klassieke muziek wat mij betreft vooral te linken is aan duitstalige componisten.

Waarom juist deze titel? ‘Blazenkopf’ is een vertaling van belleblaashoofd. Een creatieve naam voor het feit dat we allemaal in een bubbel leven. Die bubbel maakt dat we ons veilig kunnen voelen, naïef kunnen blijven en het leven wat eenvoudiger maakt.

Het eerste nummer: ‘Mutige Liebe’ is een romantisch nummer met in het achterhoofd de composities van de filmmuziek van componist Laurens van Rooyen. In het Nederlands betekent het: Moedige liefde. Een ode aan mijn moeder. Het eerste deel van het woord klinkt als ‘Mutti’ verwijzend ook naar ‘moeder’. Ik heb gespeeld met de titel door te zeggen dat het ‘liefde van de moeder’ is en dat heb ik cryptisch verkort tot ‘Mutige Liebe’.

Het tweede nummer: ‘Witzige Launenhaftigkeit’ is een nummer waarmee ik vooral de richting op ga van een sonatine. Het is een verhaaltje dat gaat over ontwaken, dan aan de dag beginnen, tijdens de dag stel ik mijzelf vragen waarop anderen goedbedoeld adviezen geven. Ik raak daarvan soms in de war maar dat maakt me ook bewust van het feit dat die bubbel waarin ik leef zweeft langs andere bubbels. Een grappige verwarring of ‘Witzige Launenhaftigkeit’.

Reacties uitgeschakeld voor Blasenkopf Sonatine