Producties

Swiss Seasons

Deze EP bestaat uit vier nummers. Voorstellend de seizoenen van Zwitserland. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk de omgevingsgeluiden na te bootsen. Gebaseerd op de vakanties met het gezin in de buurt van Saas-Fee. Ook maak ik veel gebruik van een fluit. Dat is gebaseerd op de ontmoeting met een wandelaar die vrolijk zonder muzikaal onderlegd te zijn adem door een fluit blies.

De titel van de EP: ‘Swiss Seasons’ is dus heel eenvoudig te verklaren.

Het eerste nummer: ‘Pooring Train’ is een grappige woordspeling op de ‘pooring rain’ tijdens de herfst in Zwitserland. Gietende regen en de bergtreinen. Ludiek vertaald in ‘Pooring train’. In Zwitserland is transport met helikopters niet ongewoon. Daarom heb ik veel helikoptergeluid in het nummer verwerkt. Ook het soms oorverdovende krekelgeluid is in het nummer bij natuurgetrouw weergegeven.

Het tweede nummer: ‘Skying Nienke’ gaat over de wintersport in Zwitserland. Mijn dochter Nienke vindt het woesh-geluid van het skiën helemaal geweldig. Dat geluid hoor je dan ook steeds in het nummer terug. Je hoort ook dat ze steeds hoger start door met de kabelbaan omhoog te gaan. Ik heb geprobeerd het kabelbaangeluid na te doen. Verder hoor je zoef-geluidjes wat het skiën zelf voorstelt.

Het derde nummer: ‘Melting Glace’ slaat op de lente in Zwitserland. De sneeuw smelt. De titel heb ik grappigerwijs willen laten lijken op de evergreen: ‘Amazing Grace’. Het gaat in dit nummer er heftig aan toe. Vooral omdat het om grote hoeveelheden smeltwater gaat en dat langs stijle berghellingen naar beneden komt.

Het laatste en vierde nummer: ‘Crying Titans’ gaat over de zomer in Zwitserland. De bergen in de alpen zijn echte reuzen. Vandaar ‘titans’. Maar deze reuzen zijn droevig. Er smelt meer dan voorheen ijs vanwege de stijging van de temperatuur door de opwarming van de aarde. Ik heb geprobeerd de bergen een stem te geven in dit nummer.

Reacties uitgeschakeld voor Swiss Seasons